Spares&Services

BEL NU: 0032-486-35.28.94

FB Mondial

“Get going again” is de boodschap die FB Mondial de wereld in stuurt. Met een grenzeloze passie voor de tweewielers hebben ze een prachtige lijn ontwikkeld van de Hipster SMT en SMX 125, kwaliteit boven alles. Tijdens de jaren van inactiviteit van FB Mondial heeft de heer Pier Luigi Boselli, eigenaar van het merk, en Cesare Galli, houder van de internationale Pelpi (Italiaanse bedrijf opgericht in 2002), door hun vriendschap en de gedeelde passie voor motorfietsen, de geboorte aan een ambitieus project gegeven.
In 2014 zijn Boselli en Galli begonnen met het leggen van de fundamenten van het project, meer bepaald het tekenen van de eerste ontwerpen die later de eerste motorfiets zou worden. Doorheen het eerste jaar en heel 2015 werden deze schetsen realiteit en kregen ze zelfs geleidelijk aan namen, nu heten ze HPS 125, SMT 125 en SMX 125.
De eerstgeborene, HPS 125, betekent voor FB Mondial, een eigen comeback naar de top, verbonden aan de “Hipster generatie” die net als FB Mondial geboren is in de jaren 40 ’s en die de laatste jaren weer trendy wordt. Een woord dat een “manier van zijn” impliceert, een “levensstijl” die de institutionele normen van haar tijd wil reflecteren en wil anticiperen op de toekomstige waarden.
FB Mondial zal niet stoppen met de Hipster, ze hebben een heel nieuw gamma klaarstaan. Tussen 2017 en 2023, plant FB Mondial de geboorte van verschillende nieuwe motorfiets-modellen. Deze zullen worden ontwikkeld met verschillende motorblokken om een compleet assortiment van motorfietsen te bekomen, zoals het geval was in de jaren 60, allen met een band met de motoren van het merk uit de jaren 60. Wat een merk !

Klik hier voor de FB Mondial modellen